maandag 6 oktober 2025

Ons buitenhuis.

Met de stadswandeling ook in de toeristische Dotombori straat geweest. De Kalverstraat van Osaka. Restaurant, bar en entertainment naast elkaar. 


Een specialiteit restaurant heeft gewoon mijn peuterfoto gebruikt. Ik kan mij niet herinneren dat ik daar ooit toestemming voor heb gegeven šŸ¤”



Nu we toch weer zo lekker over het eten hebben is dit wel een aanrader: 

Waarom is Wagyu ( letterlijke woord voor rund in Japan ) -vlees zo ongelooflijk duur? Het antwoord ligt in een combinatie van unieke genetica, zorgvuldige fokmethoden, en een lange traditie die allemaal bijdragen aan de uitzonderlijke kwaliteit van dit vlees.
Het dieet van een Wagyu-rund is ook een belangrijke factor. Deze dieren krijgen vaak een speciaal dieet dat rijk is aan grane. Het verwerkings proces duurt daarom langer. Dit langdurige voedingsproces draagt bij aan de ontwikkeling van dat kenmerkende marmerpatroon in het vlees. In sommige gevallen krijgen Wagyu-runderen bier of sake om hun eetlust te stimuleren, en sommige boeren masseren hun runderen regelmatig om de spierspanning te verminderen en de marmering te verbeteren. De marmering zorgt voor een zijdezachte textuur die bijna op de tong smelt en een diepe unieke smaak.



Het is echt heel lekker. Zie foto. Misschien moet ik wat minder bier drinken voor minder eetlust šŸ˜‰šŸ˜‚. Ook heerlijk in het park gezeten. Sonja had nog genoeg energie om het kasteel en park te bezoeken. Ik ben op de eerste stoel blijven hangen. Het hartje op de kaart is ons nieuwe hotel in een buitenwijk. Appartementje zelfs. Klein is fijn. Ik voel mij meteen thuis. šŸ™ƒ


Eerste echte lekkere dag. Zon met 29 graden.šŸ˜ŽšŸŽ‰