donderdag 6 februari 2020

Het eten

Lieve allemaal. Het eten valt mij hier enorm tegen. Ik had heerlijke verse vis verwacht. Misschien zit ik daarvoor aan de verkeerde kant van het eiland. De kaart is overal hetzelfde. Zelfs bij ons. De kok bij ons is een jonge jongen ( Mohammed ). Zijn kip gerechten zijn heerlijk mals dus ik wil wel met hem trouwen. Toen ik het voorstelde schrok hij wel een beetje. Nu noem ik hem mijn husband. Daar kan hij wel om lachen. Dan heb ik hier ook nog een beschermengel ( Anton ) die zorgt dat alles geregeld word om mij heen. Mijn mannen.

Het eten hier heeft Indiase invloeden:

Masala ( betekent letterlijk kruidenmix )
Garam ( geroosterd kruiden)
Tandoori ( kruidenmix voor de tandoori oven, of ze de oven gebruiken weet ik niet, de kruiden wel ) 
Pilau / Biryani / Spice Rice ( rijst met kruidenmix en als je mazzel hebt zie je iets van groente )
Chips Mayai (omelet van patat )
Tikka ( betekent letterlijk stukjes)
Mishkaki ( spies  op de BBQ )
kukaanga / fright  ( gebakken )
Pizza / Pasta ( dat hoef ik niet uit te leggen šŸ˜€ )
Tataki ( dit is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis bijna rauw wordt opgediend. )

En zo kun je een kaart vol maken.
Masala kip, Masala vis, Masala rund, Masala vegetarisch, Masala ei, enz.

Tataki lijkt mij het lekkerst maar dat heb ik nog niet gegeten. Als iets op de kaart staat is het nog geen garantie dat ze het hebben. šŸ˜‰ Wat wel een garantie is,  is de prachtige omgeving. Maakt een hoop goed. 

Alles smaakt een beetje hetzelfde. Eigenlijk vind ik mijn eigen eten 's avonds het lekkerst omdat ik groente gebruik en de rest niet. Ik ga nog op kookles bij moeders hier. Ben benieuwt. Misschien is de  andere kant van het eiland anders. Word vervolgd. šŸ™ƒ