Van uit de lucht kon ik goed zien hoe het landschap eruit ziet. Het gros is woestijn en naast de rivieren is het groen. De huizen zijn bijzonder. Het wordt per laag gebouwd als er geld is, door verschillende generaties. Het ziet er degelijk uit. Je zou verwachten dat het kleinvee ook beneden staat maar deze staan op de bovenste verdieping. Heel bizar. Je kan in dit land dus beter een koe zijn als geit.
Het eten
Omdat vlees in Egypte lange tijd relatief duur is geweest en land- en tuinbouwproducten goedkoop, is er in de Egyptische keuken een traditie van vegetarische gerechten ontstaan. Koshari of kushari (Arabisch: ŁŲ“Ų±Ł ) is het nationale gerecht. Het is een mix van o.a. rijst, linzen en macaroni, overgoten met een pittige tomatensaus. Verder is falafel er een populair gerecht. De ook elders in het Midden-Oosten veel gegeten soep molokhyah, Arabisch: Ł
ŁŁŲ®ŁŲ© , kent veel specifiek Egyptische varianten. HoofdingrediĆ«nt is het blad van de plant corchorus olitorius, verwant aan jute.
Wij hebben volpension dus 3 X per dag buffet. Het ontbijt heb ik nog niet meegemaakt, maar de rest is heerlijk. Beetje mix van boven genoemde gerechten + Rauwkost buffet + toetjes buffet. Ze hebben het voor ons wat smaakloos gemaakt. Gelukkig heb ik chili mee dus perfect.
Vandaag een rustdag šš
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.