Lieve allemaal. Normaal heb ik het altijd over het eten maar hier is het niet bijzonder. Het vlees wat wij in Nederland eten is jong. Hier is het meestal oud en taai dus alles moet lekker uren pruttelen. Dat komt wel goed uit want volgens mij is het koken een soort dagbesteding. Ik heb natuurlijk alleen mijn informatie van het weeshuis. Er wordt een stuk vlees of vis gekocht, gesneden, dan lekker pruttelen met knoflook, andere kruiden, uien, wortel, aardappel (is hier ook groente), kool en wat er nog in je op komt. Ze eten bij de prutjes, rijst, ugali, chapati. De prutjes maken we dun zodat je lekker kunt soppen met je ugali. Ze noemen het soep maar onze soep eten ze hier niet.
Phyllis heeft bedacht dat elke Nederlander gek is op schillen en snijden, dus dat was meteen mijn taak. Zij bedenkt het, ik doe de voorbereiding en zij kookt het dan. Ik verlang zo naar onze supermarkt. Alles lekker pan klaar. In Nederland heb je niet zo door dat het uit de aarde komt. Hier wel. Ha Ha. 10 X wassen, schillen, afwassen, aanrecht weer schoon en dan denk je, ik ben klaar maar na 10 minuten wordt er weer wat anders bedacht. Hup even naar de tuin. Nieuwe groente, proces opnieuw en een pan erbij op het vuur. Dit kan zo 4 tot 8 keer herhaald worden. X
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.