Lieve allemaal. Eten en drinken is natuurlijk een erg belangrijk punt voor mij. Dit is 1 van de reden waarom India mijn hart niet heeft gestolen. Het eten is lekker maar eenzijdig. Ze hebben de kunst om elke maaltijd dezelfde smaak te geven terwijl er zoveel meer kan. Zelfs als je spaghetti eet heeft het een beetje deze smaak. Volgens de kok waar ik nu ben komt het door de Masala. Dat gebruiken zij net als wij knoflook overal door heen doen. Ik zou hier bijna eerder kookles geven dan naar een les gaan.
Elke maaltijd is een prutje van een
bonen soort, ui, groente, tomaat, knoflook
, masala en andere kruiden natuurlijk. Meestal eten ze vegetarisch maar je kunt ook vis, kip of Paneer (cottage
cheese) krijgen. Ze eten dit metrijst of:
-broodsoort Chapati / roti (dit wordt in een koekenpan gebakken ), Naan ( dit wordt in een oven gebakken ). Allebei kunnen ze verschillende smaken gemaakt worden.
Thali is een gerecht van een mix van alles. Ik heb nu eindelijk de borden met bakjes gekocht. Samen 5 kilo dus ik laat een hoop achter hier. Daar is het kamermeisje weer blij mee. Ze zal nog lang aan mij denken. Het is ongelofelijk maar niets is van kwaliteit hier alleen de stickertjes die ze er opplakken die krijg je met geen mogelijkheid eraf. Gelukkig zijn het maar 35 stuks totaal. Tip van Paul Scholte deze keer: Met de fƶhn warm maken dan lukt het prima.
Op veel plaatsen mag geen alcohol gedronken worden door het HindoeĆÆsme. Hier ben ik natuurlijk ook niet blij mee. Als er wel gedronken wordt is het meestal whisky, rum, bier en zelfgemaakte cashewnoten likeur ( Feni ). Dit wordt gemaakt van de vrucht van de noot. Deze worden geperst met water en suiker gemengd en dan maar lekker laten gisten.
In mei is
het extra feest want dan is de productie klaar en dat is het beste moment om
het te drinken. X
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.