Daarna cocusmelk maken. Ik ken het proces van andere landen. Eerst schraap je de cocusnoot uit. Ze gebruiken een speciale stoel waar een speciale kartelmes aan zit. Dan doe je water bij het schraapsel en knijp je het uit. De eerste ronde leverd de beste melk op. Deze gebruik je in het gerecht. Daarna nog een paar rondes waar uiteindelijk de rijst in gekookt word.
Daarna de groentes schillen en snijden zodat het verwerkt kan worden in gerecht en salade. De buurtsuper is de voorraad kast en de koelkast dus 3 X even naar hun om iets te halen. We denken niet even voorruit natuurlijk. Maar ja daar zijn die blanken goed voor met een dikke portemonnee š
We zouden lunchen met 4 man. Maar toen we om 18.00 klaar waren was iedereen gevlogen. Dus we hadden lekker veel. Om 20.00 kwam de fish binnen dus de volgende dag een herhaling. Misschien halen we de lunch dan wel. ?????š¤
Ik ben toch wel blij met de Nederlandse toko en supermarkten. Veel kruiden pasta's, cocusmelk kant en klaar, groente panklaar. Zo maak ik toch wel binnen een uur de meest lekkere gerechten. Ook de volgorde van werken kan heeeeel functioneel zijn maar ja we hebben hier de tijd. š
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.