zaterdag 20 juni 2020

Eten

Lieve allemaal. Als je hier in de supermarkt komt zie je best andere dingen dan bij ons. Zoals varkensneuzen en oren, kalfs- of geitentongen, geitendarm en hoeven.


En eigenlijk is alles gewoon weer lekker. In de slaventijd aten de houders ” het goede vlees” en de slaven kregen een prutje van het afval vees. Wat nu nog steeds traditionele gerechten zijn zoals:
Mondongo soep. Dit is gemaakt van geit/runder darm ( trippa) en –hoeven. Er kan ook nog pens door zitten. Wij in Nederland gebruiken de darmvlies om worsten te maken. Hier gebruiken ze de darm zelf. Ze maken hem wel schoon dus de ontlasting is eruit dat is wel een lekker idee toch? šŸ˜‚


Lenga Stoba. Is een stoofpotje van geiten/kalfs tong. Vandaag mijn eerste Lenga Stoba gemaakt. Eerst moet de tong een uurtje koken, daarna het velletje eraf snijden, daarna en kleinere stukjes en lekker even pruttelen met groente. 


Komkommer den zuur. Een heerlijk bijgerecht is komkommer in azijn. Je vult een bak met azijn, water, suiker en stukken komkommer erin en dan in de koelkast. Altijd goed van smaak. Als de komkommer op is doe je er gewoon weer nieuwe in. Wel even in laten trekken. In Indonesiƫ doen ze kool met wortel en dan heb je atjar.

Orlando's kip is mijn lievelings kip. Dit zijn poten in water koken met ketchup, ketjap, chilisaus, groente, knoflook en kruiden. Na een uur heb je heerlijke zachte kip. We gaan kijken of we die magere scharrelkippen bij ons ook zo lekker kunnen krijgen als hier. 


Bij Orlando en mij mag alles op je bord, we doen niet zo moeilijk. Eigenlijk elke dag kliekjesdag. Alleen van de drank hebben we nooit kliekjes. Hoe dat nou komt????????? X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.