vrijdag 7 juli 2017

Een dagje in de keuken in India


Lieve allemaal. In India een dag meegelopen in de keuken van een restaurant. Je snapt niet dat wij allemaal zo moeilijk doen terwijl daar alles simpel gaat en heerlijk en nooit ziek. Nu heb ik een ijzere maag dat scheelt natuurlijk wel. De krant wordt hier overal voor gebruikt en kost niets. In het begin wel wennen,  eten uit een krant.


De basis van al de gerechten is: ui, tomaat, mosterdzaad,  koriander, knoflook,  gember, cocos, chilipeper en uiteraard peper en zout. Dit maken ze in een grote hoeveelheid klaar. Mixen ze tot een dikke pasta en dat gebruiken ze dus bij elke curry en voegen ze de nodige smaak toe. Dus in een klein pannetje gaat dan wat verse ui en tomaat.  Aangevuld met kool of wortel of koriander of citroen of cocos, kruiden, vis of vlees, de pasta en klaar is kees. Het ziet er altijd geel of rood uit. Alles smaakt even lekker.

Daarbij eet je rijst,  naan ( dat is brood uit de oven),  chapati ( dat bak je in de koekenpan).

Natuurlijk heb je nog meer soorten eten bv: uit de tandori (oven)  en biryani ( gebakkenrijst ) en meelgerechten zoals dosa en snacks. Maar dat moet je maar even Googlen. Ik had in iedergeval weer veel inspiratie, jullie zijn van harte welkom om te komen eten . X