zaterdag 8 juli 2017

Handige tips van Joke in de keuken

Lieve Allemaal. Ik reis nu al een tijdje de hele wereld over en heb veel geleerd over de verschillende keukens en gewoontes. Al deze kennis mag niet verloren gaan en ik vind het nu het juiste moment om dit te delen.
Iemand zei tegen mij over de muziek: je moet geen noten lezen je moet leren luisteren. Dit is eigenlijk in de keuken precies hetzelfde. Proeven en smaak daar gaat het om. Theelepeltje dit  is VERLEDEN TIJD. Vlees waarom geen vis. Wat wil JIJ, niet het recept.
In andere landen staan de vrouwen meestal de hele dag in de keuken om alles vers te maken en dan uren te laten pruttelen. Gelukkig denken wij in Nederland anders en is de basis al in potjes gedaan en hoeven wij het alleen maar af te maken.
Het geheim zit dus in die potjes en flesjes. Onmisbaar in de keuken.Knoflookpasta,  curry pasta, chilisaus,  teriyaki saus, sojasaus, oestersaus, vissaus. Kruiden zijn natuurlijk belangrijk!
Vis, vlees, vegetarisch, het maakt allemaal niet uit. Je kunt in elk recept wisselen. Als het maar jou smaak is, dus proeven maar. Mijn vriezer licht altijd vol met zakken kippenkluifjes, pangasiusfilet , garnalen, mosselen, sperziebonen, spruitjes, paprika, spinazie, Aziatische groente, Italiaanse groente, ui en prei. Dan vers op de schaal, tomaten, fruit , komkommer, wortelen, zoete aardappelen en gewone aardappelen. Potten linzen, bonen, fruit, ratatouille, doperwten, mais zijn ook goed te doen.
Eigenlijk kun je met dit alles, de hele wereld aan. Beetje vers afwisselen met diepvries en dan zit je ook nog aan de schijf van vijf. Afgemaakt met rijst, roti, mie, couscous of pasta en dan maar opdienen.    
    Als ik iets heerlijks eet zal ik het met jullie delen. Eet smakelijk X